Soup Kitchen

11-04-2020
Mijn hart breekt!😢

Wat zijn de gevolgen van het Coronavirus in de townships in Zuid-Afrika?

Ik kreeg net bericht van Mandy dat moeders met kinderen verdwaasd buiten lopen, op zoek naar eten voor hun kinderen!

Hieronder staat het schrijnende verhaal van één van onze oud studenten over de huidige situatie.

“DE STRIJD TEGEN ARMOEDE IS ECHT MET DEZE UITBRAAK VAN CORONA!
Mensen zijn wanhopig en wenden zich tot misdaad om in hun eerste levensbehoeften te voorzien. De Lockdown heeft duizenden mensen zonder inkomen achtergelaten, waardoor ze hun toevlucht zoeken in de misdaad.
Een deel van de plundering wordt veroorzaakt door criminelen die misbruik maken van de situatie. Mensen worden armer en kunnen niet meer in hun onmiddellijke behoeften voorzien. Ze hebben geen zeep en toiletpapier meer. Sommige mensen breken in bij voedselwinkels om voedsel te krijgen, en ook in de hoop contant geld te krijgen waarmee ze hun andere verplichtingen, zoals huur, kunnen nakomen. De lockdown heeft veel economieën verstoord. Mensen zijn wanhopig geworden. Buurtwinkels worden gesloten. Ze hebben niets meer te verkopen. Deze winkeliers waren goed voor de gemeenschap. Niemand hoefde naar een winkel te reizen, omdat deze buurtwinkels zo handig waren. Velen mochten ‘op het boek’ kopen totdat ze konden betalen. Nu zijn de prijzen bij de winkels enorm gestegen. Te midden van de wijdverspreide wanhoop over een door de regering aangekondigd tekort aan voedselpakketten, prijsstijgingen en escalerende honger, begonnen dinsdag plunderingen van winkels en scholen. Winkeliers lijden grote verliezen door de plunderingen. Voor de meesten was dat het enige inkomen. Winkeliers die bang zijn voor plunderaars, verplaatsen hun voorraad naar veiliger locaties. De autoriteiten moeten waakzaam zijn voor uitbreiding van de plunderingen. Het ‘plunderen’ zal zich verder verspreiden omdat het in de meeste provincies al gebeurt. We dringen er bij iedereen op aan om alsjeblieft te proberen familie, vrienden, buren of iemand die het minder goed heeft, mensen die je kent die in nood zijn, te helpen en wat boodschappen te doen als je kunt. Probeer gewoon een verschil te maken waar je kunt. De strijd tegen armoede is reëel. Help mensen in nood in moeilijke tijden. ‘God bless you’! We weten niet wanneer deze lockdown zal eindigen. We kunnen alleen maar bidden en elkaar in nood helpen.”
Stichting Sing4africa is begonnen met het realiseren van een gaarkeuken vanuit ons computer lokaal! Hiervoor is geld nodig .
Voor slechts 1 euro kunt u een kind een maaltijd bieden!
Maakt u het verschil en helpt u mee?
Doneer op onderstaand banknummer !
Veel dank en een warme groet,
Willemien Schapink
Sing4Africa