Soup Kitchen

11-04-2020
Mijn hart breekt!😢

Wat zijn de gevolgen van het Coronavirus in de townships in Zuid-Afrika?

Ik kreeg net bericht van Mandy dat moeders met kinderen verdwaasd buiten lopen, op zoek naar eten voor hun kinderen!

Hieronder staat het schrijnende verhaal van één van onze oud studenten over de huidige situatie.

“DE STRIJD TEGEN ARMOEDE IS ECHT MET DEZE UITBRAAK VAN CORONA!
Mensen zijn wanhopig en wenden zich tot misdaad om in hun eerste levensbehoeften te voorzien. De Lockdown heeft duizenden mensen zonder inkomen achtergelaten, waardoor ze hun toevlucht zoeken in de misdaad.
Een deel van de plundering wordt veroorzaakt door criminelen die misbruik maken van de situatie. Mensen worden armer en kunnen niet meer in hun onmiddellijke behoeften voorzien. Ze hebben geen zeep en toiletpapier meer. Sommige mensen breken in bij voedselwinkels om voedsel te krijgen, en ook in de hoop contant geld te krijgen waarmee ze hun andere verplichtingen, zoals huur, kunnen nakomen. De lockdown heeft veel economieën verstoord. Mensen zijn wanhopig geworden. Buurtwinkels worden gesloten. Ze hebben niets meer te verkopen. Deze winkeliers waren goed voor de gemeenschap. Niemand hoefde naar een winkel te reizen, omdat deze buurtwinkels zo handig waren. Velen mochten ‘op het boek’ kopen totdat ze konden betalen. Nu zijn de prijzen bij de winkels enorm gestegen. Te midden van de wijdverspreide wanhoop over een door de regering aangekondigd tekort aan voedselpakketten, prijsstijgingen en escalerende honger, begonnen dinsdag plunderingen van winkels en scholen. Winkeliers lijden grote verliezen door de plunderingen. Voor de meesten was dat het enige inkomen. Winkeliers die bang zijn voor plunderaars, verplaatsen hun voorraad naar veiliger locaties. De autoriteiten moeten waakzaam zijn voor uitbreiding van de plunderingen. Het ‘plunderen’ zal zich verder verspreiden omdat het in de meeste provincies al gebeurt. We dringen er bij iedereen op aan om alsjeblieft te proberen familie, vrienden, buren of iemand die het minder goed heeft, mensen die je kent die in nood zijn, te helpen en wat boodschappen te doen als je kunt. Probeer gewoon een verschil te maken waar je kunt. De strijd tegen armoede is reëel. Help mensen in nood in moeilijke tijden. ‘God bless you’! We weten niet wanneer deze lockdown zal eindigen. We kunnen alleen maar bidden en elkaar in nood helpen.”
Stichting Sing4africa is begonnen met het realiseren van een gaarkeuken vanuit ons computer lokaal! Hiervoor is geld nodig .
Voor slechts 1 euro kunt u een kind een maaltijd bieden!
Maakt u het verschil en helpt u mee?
Doneer op onderstaand banknummer !
Veel dank en een warme groet,
Willemien Schapink
Sing4Africa

 

Update missionvale

Update missionvale, dit is een project in Port Elisabeth waar ongelofelijke armoede heerst! De mensen uit deze omgeving kunnen hier drie keer in de week een zakje eten ophalen  . Ik laat  hier mijn tassen naaien zodat ik een steentje kan bijdragen aan dit uitzichtloos bestaan.  Elke keer weer wanneer ik hier kom denk ik hoe kun je hier leven en hoe hou je dat vol, wat een ellende!
Mocht u mee willen helpen, u kunt deze tassen voor 10 euro kopen! Het geld wat nog overblijft gaat naar mijn project SING4AFRICA ! Mijn telefoonnummer is 0642671807 u mag ook bestellen via Facebook.

Hartelijke groet uit PE

Verhalen vanuit Port Elisabeth

Hallo allemaal, even hier wat verhalen vanuit Port Elisabeth.

Ons sing4africa gaat goed.
De meisjes zijn druk bezig met hun computerlessen !
Vanmorgen heerlijk getrakteerd op gebak, dit vinden ze geweldig lekker want ze houden hier van zoetigheid.
Ze hadden een half uur pauze maar dat is voor 1 keer uitgelopen tot een uur.
Daarna ben ik naar mijn oude bejaardenhuis geweest, samen met Jillian en haar dochtertje ik had haar geld gegeven voor de taxi zodat ze zelf naar Calvindalle kon komen.
Heb haar na de lunch weer naar huis gebracht om vervolgens de weg kwijt te raken🙈
Ik voelde hem al aankomen. Had al gezegd, ik ga niet verder nu anders kom ik er nooit weer uit.Nou ik zal je zeggen t zweet stond me blank op de plette!
Kwam midden in de mooie wijk uit wat allemaal rond draait , maar ik dacht blijven rijden Mien anders komt het niet goed! Na alle potholes stenen putten zonder deksel te hebben ontweken kwam ik gelukkig weer op een main road uit! Elke keer denk ik dit overkomt me nooit meer maar dan tja toch gebeurd het!

Monsterfietstocht van Ada en Herman Sans door Noord Amerika

Lieve mensen,

Van 1 juli tm 18 december 2019 ondernemen Ada en Herman Sans een monsterfietstocht door Noord Amerika. Ze fietsen van het meest noordelijke plekje in Canada naar Panama. Een tocht van maar liefst 15000 kilometer!

Zij doen dit niet alleen omdat ze plezier hebben in het fietsen, maar ook willen ze met deze tocht graag de aandacht vragen voor een grote groep minderbedeelde mensen. Ada is al een aantal jaren betrokken bij de stichting ‘Sing4Africa‘ en zou graag iedereen die hun tocht via FB wil volgen, willen vragen om te sponseren. Voorstel is voor elke afgelegde 1000 kilometer een bedrag te schenken aan de stichting ‘Sing4Africa’. Elk bedrag, hoe klein ook, is welkom op bankrekeningnr. NL98 RABO 0314667067 t.n.v. Stichting Sing4Africa. Ada en Herman zullen van hun kant elke 1000 kilometer verslag uitbrengen van hun belevenissen.

Voor meer informatie over de stichting ‘Sing4Africa’ kunt u kijken op www.sing4africa.com.

Door deze pagina te LIKEN kunt u zich opgeven voor DEELNAME AAN DE SPONSORING en de avonturen van Ada en Herman volgen. Binnenkort volgt het eerste verslag!

Delen van dit bericht wordt gewaardeerd!

Veel dank en een warme groet,

Willemien Schapink
Stichting Sing4Africa

Monsterfietstocht van Ada en Herman

Lieve mensen,

Vandaag is het dan zover! YES! De eerste 1000 km van de monsterfietstocht van Ada en Herman zitten erop! Zoals in mijn vorige bericht gemeld vragen we iedereen die de avonturen van Ada en Herman volgen elke 1000 km een bedrag te sponsoren aan de Stichting Sing4Africa. Donaties, hoe klein ook, zijn nu welkom op bankrekeningnr. NL98 RABO 0314667067 t.n.v. Stichting Sing4Africa. Geweldig dat Ada en Herman zich middels deze fietstocht inzetten voor het voortbestaan van de Stichting Sing4Africa en hiermee minderbedeelde en ‘misbruikte’ meisjes helpen aan een betere toekomst! HELPT U OOK MEE?

En dan nu de belevenissen van Ada en Herman gedurende de eerste 1000 km:

“Het begin van ons avontuur kent veel nieuwe ervaringen.

Vroeger gingen wij vaak kamperen maar dat waren we natuurlijk allang verleerd. Bovendien kamperen we nu in de bush , dus geen toilet of douche. Wel een schep om je behoefte diep te begraven . Er is altijd gevaar voor Beren. Dus alles ‘s avonds in de beerbox . De weg was de eerste 900 km gravel. Ook dat is voor ons nieuw. Zwaar trappen door een grindbak. En natuurlijk de eerste pijntjes. Kont schouders knieën . Op de weg hadden we ook nog een beer die ons lastig viel. Het zag er eerst onschuldig uit maar hij bleef ons achtervolgen. Toen hij zelfs mijn fiets aanraakte heb ik toch maar mijn lunchpakket aan hem gegeven. Later bleek dat de beer vaker mensen lastig viel en hij is de volgende dag gedood. Een agressieve beer is levensbedreigend. We zijn nu in Dawson City voor een rustdag. En rijden nu op gewone weg. Wordt wel weer drukker met dikke vrachtauto’s die niet zo voorzichtig omgaan met fietsers als in ons lieve landje. De sfeer in de groep is super. We hebben allerlei nationaliteiten in de groep. Verder tijdens het fietsen prima eten, slechte koffie en geen drank. 😉 Van thee drinken worden we erg flauw. ‘s Avonds om 19 uur liggen we in bed en slapen we bijna het klokje rond. Het weer ligt soms bijna tegen het vriespunt tot soms 25 graden overdag. Lastig met kleding!

Wel genieten we volop ondanks vaak geen telefoon of internetbereik. Bovendien als er internet is dan is het zo traag als dikke stront. Veel liefs van Ada en Herman”

Door dezer pagina te LIKEN kunt u zich nog steeds opgeven voor SPONSORING en de avonturen van Ada en Herman volgen. Over ca. 2 weken volgt het tweede verslag! We zijn benieuwd!

DELEN van dit bericht wordt gewaardeerd.

Veel dank en een warme groet,

Willemien Schapink
Stichting Sing4Africa